mr Milica Dimitrijević

 • mr Milica Dimitrijević
  Email:
  milica.dimitrijevic@politika.rs

  Milica Dimitrijević je rođena 1978. godine u Beogradu, gde je, nakon završene osnovne i srednje škole, diplomirala na Fakultetu političkih nauka 2002. godine, na katedri za novinarstvo i komunikologiju, na temu iz oblasti političke sociologije: “Socijalne determinante nacionalizma”. Specijalizirala je 2003. godine na Univerzizetu umetnosti u Beogradu, u saradnji sa Oslo University Collegom, iz oblasti multimedijalnog novinarstva a magistrirala je 2009. godine na Fakultetu političkih nauka u Beogradu sa tezom iz oblasti političke sociologije: „Uticaj globalizacije na pojavu novog nacionalizma u savremenoj Evropi”. Trenutno je na poslediplomskim doktorskim studijama na Fakultetu političkih nauka takođe u Beogradu.

  Od 1997. radi u novinskoj kući “Politika”, prvo kao novinar u njenim štampanim izdanjima a potom i na televiziji, gde je od oktobra 2000. pa sve do sredine 2006. radila kao autor i voditelj emisije “Sedmica”, urednik i voditelj dnevnika, koautor serijala specijalnih dokumentarsnih emisija, povremeni saradnik spoljno-političke redakcije i simultani prevodilac satelitske razmene. Od 2006. do 2009. godine bila je PR menadžer kompanije “Politika”, radeći na razvoju komunikacionih strategija, pripremi, koordinaciji i organizaciji događaja i promotivnih aktivnosti i kriznim odnosima sa javnošću. Trenutno radi u kulturnoj rubrici lista “Politika”.
  Dugi niz godina bavila se odnosima sa javnošću i predavanjima na seminarima iz ove oblasti kao i medija treningom radeći za Skupštinu grada Beograda i sarađujući sa agencijama “Mosaic”, “Bovan Comunications” i “LUNA TBWA”. Tokom 2004. godine pisala je za nedeljnik “Reporter” obrađujući spoljno-političke teme. Od 1999. do 2002. radila je za radio BBC kao dopisnik i politikolog konsultant na temu odnosa na Balkanu za Međunarodni pregled.
  Govori engleski i nemački jezik.

  Autorske emisije i članci:

  Autor je preko 400 članaka u štampanima medijima “Sportski žurnal”, “Politika”, “Reporter” i preko 50 epizoda autorske emisije “Sedmica” na TV “Politika”.
  Autor je teksta u katalogu za izložbu japanske grafike u Modernoj galeriji u Lazarevcu, koja je održana 2009. godine, kao i drugih referentnih tekstova na temu kulture i umetnosti.
  U pripremi: Dimitrijević, M., “Mediji kao posrednik izmedju crkve i verujucih” [Media as intermediate between The Church and its believers] in: Religijska imaginacija i savremeni mediji: Medijatizacija religije i/ili religizacija medija, [Religious Imagination and Contemporary Media] Centar za empirijska istraživanja religije, Novi Sad, 2010. (eds. Srđan Sremac, Zorica Kuburić, Sergej Beuk).

  Oblasti interesovanja i istraživanja:

  spoljna politika i međunarodni odnosi
  politikologija religije
  mediji i religija

  Kontakt:

  milica.dimitrijevic@politika.rs
  milica.dimitrijevic.bg@gmail.com